Hämeenkyrö ja sen pitkä historia luovat upeat puitteet tapahtumalle. Hämeenkyrössä on edelleen runsaasti jäljellä vanhaa, hienoa ja tutustumisenarvoista rakennuskantaa. Kävijöillä on tapahtuman aikana mahdollisuus päästä kurkistamaan niin yksityisiin koteihin kuin julkisiin rakennuksiin ja kuulla rakennusten historiasta ja mahdollisista korjaustoimenpiteistä. Tapahtuman aikana voit siis saada toimivia vinkkejä ja ideoita myös omaa kotiasi ja sen remontointia tai sisustamista ajatellen!
101-vuotias Hierun mylly on kunnostettu kesäasunnoksi. Kuva: Sakari Ilomäki. |
Tapahtuman pientä pääsymaksua vastaan saa kohdekartan alueesta. Kohteet sijaitsevat Hämeenkyrön kunnan alueella ja välimatkat kohteiden välillä saattavat olla kymmeniä kilometrejä. Jos sinulla ei ole omaa autoa käytössäsi, voit hyödyntää Tampereelta järjestettävää bussikuljetusta. Kohteita on ollut useampia Hämeenkyrön kirkonkylällä ja Kyröskosken alueilla niin, että vierailu kohteissa onnistuu myös esimerkiksi polkupyörällä.
Ala-Niskala on yksi vanhimmista säilyneistä tiloista Kyröskoskella. Rakennukset lienevät 1700-luvun loppupuolelta. Kuva: Marianne Karhumaa. |
Kahtena aikaisempana vuonna tapahtuman ovat järjestäneet talkootyönä kolme puuhanaista, joiden sydämen asiana on vanhojen talojen säilyttäminen. Tapahtuma on alusta asti ollut mukana Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa. Alkuvuonna 2016 perustettiin tapahtumajärjestelyjä varten Hämeenkyrön Vanhat Talot ry. Tapahtuman järjestelyt tapahtuvat edelleen kolmen naisen ydinporukalla, mutta yhdistyksen toimintaan ovat tervetulleita kaikki vanhoista taloista kiinnostuneet.
Kalhun talo on siirretty Kalkunmäestä 1900-luvun alussa paremmalle kauppapaikalle. Talossa toimi kauppa 1960-luvulle asti. Kuva: Marianne Karhumaa. |
Vietä mukava loppukesän päivä upeissa maalaismaisemissa ja tutustu vanhojen rakennusten säilyttämiseen, remontointiin ja sisustamiseen. Tapahtumassa voit poiketa myös kahvilla ja lounaalla viehättävissä miljöissä ja pop up -puutarhakahviloissa. Tervetuloa Hämeenkyröön!
Lisätietoa tapahtumasta:
https://hameenkyronvanhattalot.com ja
https://www.facebook.com/hameenkyronvanhattalot/
Teksti: Marianne Karhumaa, Hämeenkyrön Vanhat Talot ry.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti