14.2.2013

Hyvää helmikuuta!

Nyt kun runebergintortut ja laskiaispullat on syöty, löytyy rakennusperintöpäivien kalenterista Rakennusperinto.fi palvelussa jo neljä kiinnostavaa tapahtumaa elo-syyskuulle!

Mikkelissä ihastellaan Jaatilan puutarhaa sekä vanhaa viljamakasiinia, joka on restauroitu ateljeeksi. Espoossa tutustutaan kansakoulurakennuksiin, jotka ovat nykyisin uudessa käytössä. Kuhmoisissa on tarjolla mm. työnäytöksiä ja avointen ovien tapahtumia ja Lempäälässä vanhassa pappilassa kuullaan esitelmä pappilan historiasta sekä musiikkia.

Muistattehan, että omat tapahtumanne voitte ilmoittaa kalenteriin kätevällä lomakkeella. Tapahtumatietojen päivitykset voi toimittaa sähköpostitse: hanna.hamalainen(at)ymparisto.fi.

Tapahtumia arkkitehtuuriseminaareista jalkapalloiluun

Rakennusperintöpäivien tapahtuma voi olla tekijöidensä näköinen. Yhtä oikeaa ohjelmamuotoa ei ole ja tapahtuma voi liittyä joko vuositeemaan tai yleisesti rakennusperintöön.

Avointen ovien päivien, seminaarien ja näyttelyiden lisäksi päivien historiasta muistuu mieleen jalkapallo-ottelu, puiden istutusta, lasten juoksukilpailut ja puistopiknik. 

Arkkitehtuurisuunnistus avaa silmät

Erittäin hauska ja monen ikäisille sopiva rakennusperintöpäivien ohjelmamuoto on arkkitehtuurisuunnistus, jossa kartan ja kohdevalokuvien avulla tutustutaan lähiympäristöön. Valitut kohteet voidaan merkitä karttaan esimerkiksi numerotunnuksin ja kohdevalokuvista etsitään näille vastine. Tämä saa katsomaan tuttuakin ympäristöä uusin silmin. Suosittelemme lämpimästi!

Kiitos Tommi ja kiitos Itä-uudenmaan arkkitehdit - Östra Nylands arkitekter SAFAlle alla olevasta esimerkistä!


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...