28.2.2013

Onnea on hoidettu kulttuuriympäristö


Tänään viettävät päiväänsä Onni, Kalevala ja suomalainen kulttuuri. Onnea on myös hyvin hoidettu kulttuuriympäristö.

Kotikatuni taloyhtiöt pitävät kiinteistönsä kunnossa ja lumien lähdettyä aktiiviset asukkaat kuopsuttelevat pihoja viihtyisiksi. Pieni lähipuisto tarjoaa kesällä huikeaa kukkaloistoa eikä talvipakkasilla metrin mittaisten toppahaalariseuralaisten kanssa tarvitse kauemmaksi eväsretkelle mennä. Kaupungin katu- ja puisto-osasto hoitaa keidastamme mallikkaasti ja kesällä ohi kulkiessa nyhdän itsekin pari rikkaruohoa kukkapenkistä.

Kaupunginosamme on vireä. Viime kesänä asukasaktiivit tempaisivat guerilla gardening –iskun ja muunsivat yhdessä yössä pienen takiaisryteikön kukkapenkiksi. Tyhjäksi jäänyt liikehuoneisto toimii nyt yhteisenä asukastilana. Hylätty ja jo purkusuunnitelmien kohteena ollut huvila on - ainakin toistaiseksi - pystyssä ja talkoolaisten elvyttämä.Kulttuuriympäristön hoito on paitsi kunnossapitoa ja korjaamista myös kohteiden käyttöä, pieniä tekoja ja yhdessä viihtymistä.

Katseet kulttuuriympäristöön kääntyvät myös rakennusperintöpäivien aikaan syyskuun toisena viikonloppuna. Tervetuloa mukaan järjestämään tapahtumia - sekä jakamaan tapahtumaideoita muiden käyttöön täällä blogissa!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...