30.9.2015

Teollisuuden perintö esittäytyi upeasti Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääviikonloppua vietettiin tänä vuonna 11.-13.9. teemalla Teollisuuden ja tekniikan perintö. Teeman merkeissä järjestettiin runsaasti tapahtumia eri puolilla Suomea. Läpi koko Euroopan järjestettiin kymmeniä tuhansia tapahtumia 50 eri maassa.

Malmin lentoaseman esittelykierrokset keräsivät runsaasti yleisöä
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääviikonloppuna.
Kuva: Malmin lentoaseman ystävät ry.

Rakennusperinto.fi-sivuston tapahtumakalenteriin ilmoitettiin kaikkiaan reilusti yli 100 tapahtumaa pääviikonlopulle. Mukana ohjelmassa oli useita teollisuusteemaa esille tuoneita monipäiväisiä tapahtumakokonaisuuksia, esimerkiksi Keski-Suomessa, Eurassa ja Juankoskella. Päivien ohjelmassa on vielä syksyn aikana useita tapahtumia ja koko vuoden aikana on järjestetty jo yli 200 tapahtumaa.

Lämmin kiitos kaikille tapahtumien järjestäjille ja tervetuloa mukaan jälleen ensi vuonna!

Syyskuun alussa maailmanperintökohde Verlassa järjestettiin seminaari ja
tutustuminen alueen teollisuusperintöön. Kuva: Lauri Putkonen,
Teollisuusperintöseura.

Odotamme palautettanne!

Kiitos tapahtumajärjestäjille jo annetusta palautteesta – palautteenne on erittäin arvokasta tulevia päiviä suunniteltaessa. Toivomme edelleen palautetta niiltä, jotka eivät vielä ole sitä oman tapahtumansa osalta lähettäneet. Kaikkien palautetta antaneiden kesken arvotaan Kotiseutuliiton kangaskasseja syksyn aikana. Palautetta voi antaa sähköisen lomakkeen kautta.

Palautteen lisäksi otamme mielellämme vastaan myös toiveita ja kehitysideoita: minä sinä tapahtumanjärjestäjänä kaipaisit avuksesi? Mistä olisi sinulle ja tapahtumallesi hyötyä? Mitä voisimme parantaa ensi vuonna? Otamme kehitysideat ja toiveet huomioon mahdollisuuksien mukaan suunnitellessamme seuraavan vuoden kulttuuriympäristöpäiviä. 

Nälkälinnanmäki-Seuran tapahtumassa Savonlinnassa tutustuttiin
Savolan sahan ja myllyn historiaan. Kuva: Kirsti Kukkonen.

Kulttuuriympäristön tekijät –kilpailussa voittajaryhmä palkitaan 500 eurolla!

Kulttuuriympäristöpäivien lapsille ja nuorille järjestämä Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu jatkuu vielä 15. lokakuuta asti. Kilpailutehtävässä tuodaan esille oman lähiympäristön teollista tuotantoa ja erilaisten teollisten tuotteiden elinkaarta. Kilpailusta voi vinkata oman lähiseutunsa koululle tai harrasteryhmälle, pääpalkinto on mukavat 500 euroa!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...