28.10.2015

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun osallistuttiin 17 työllä ja tuotteen tarinalla

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien yhteydessä järjestettävässä Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa tutkittiin tänä vuonna oman lähiympäristön teollista tuotantoa ja erilaisten teollisten tuotteiden elinkaarta. Tehtävä innosti lapsia ja nuoria tutkimaan monenlaisten tuotteiden vaiheita eri puolilla Suomea. Kilpailun voittajat julistetaan joulukuussa ja voittanut ryhmä palkitaan 500 eurolla.

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu järjestettiin nyt kolmatta kertaa ja kilpailutöitä pystyi toimittamaan lokakuun puoleen väliin asti. Tämän vuoden kilpailutöihin voi tutustua European Heritage Days -ohjelman kansainvälisillä verkkosivuilla www.europeanheritagedays.com Suomen maasivuilla.

Eräässä kilpailutyössä tutkittiin muovia ja sen tarinaa.

Kilpailuun osallistuttiin tänäkin vuonna monenlaisilla ja eri tekniikoita hyödyntäneillä töillä. Osallistuneet ryhmät toteuttivat töitään tekstein, kuvin, kollaasein, videoin ja jopa pienoismallein. Tänä vuonna kilpailuun osallistui varsin monta videotyötä, joissa tuotteiden tarinoita kerrottiin näyttelemällä, uutislähetyksillä ja animaatioilla. Esille päässeet tuotteet olivat elintarvikkeita, koneita, tuotemerkkejä ja muita lasten ja nuorten arkipäivän esineitä.

Yhden työn tutkimuksen kohteena oli suvun ompelukoneen tarina.

Tänä vuonna kilpailutöitä saapui Köyhäjoen koulusta Kaustisilta, Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkista Helsingistä, Oulun normaalikoulusta, Tuomelan koulusta Vantaalta, Ulvilan lukiosta ja yksityishenkilöiltä Siuntiosta. 

Animaationa toteutettu työ kertoi videopeleistä.

Kilpailuun saivat osallistua vähintään kahden hengen ryhmät, joiden jäsenet ovat syntyneet vuonna 1997 tai sen jälkeen. Voittanut ryhmä ja työ palkitaan 500 eurolla. Kilpailun järjestää Euroopan kulttuuriympäristöpäivien työryhmä, jossa ovat mukana Museovirasto, Opetushallitus, Suomen Kotiseutuliitto, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ja ympäristöministeriö.

Kilpailu osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu on osa Euroopan neuvoston ja Euroopan komission yhteistä Euroopan kulttuuriympäristöpäivät/European Heritage Days -hanketta, jota Suomessa hallinnoi ympäristöministeriö. Joka syksy miljoonat ihmiset osallistuvat erilaisiin tapahtumiin 50 Euroopan maassa. Suomen lanseeraama kilpailu lapsille ja nuorille on levinnyt myös Ruotsiin, jossa kilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Viime vuonna kilpailun voiton vei porvoolainen Pääskytien koulu ja kunniamainintoja meni Seinäjoelle, Siuntioon ja Turkuun.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...