7.5.2012

Europa Nostra -palkinnot - äänestä suosikkiasi

Maaliskuun lopulla julkistettiin Europa Nostra -järjestön jakamien kulttuuriperintöpalkintojen saajat, joista yksi oli joensuulaisen Tuupovaara-seuran hanke "Työtä ja restaurointiosaamista Joensuun maaseudulle 2009–2012". Palkittuja hankkeita oli yhteensä 28 ja palkintokategorioita neljä: konservointi, tutkimus, kulttuuriperinnön säilyttämiselle omistettu työ sekä koulutus ja tietojen lisääminen. Joensuulaiset nappasivat palkinnon viimeksi mainitussa kategoriassa.

Kesäkuussa jaettavista Grand Prix -pääpalkinnoista Suomen kanssa kilpailee siis monta hyvää hanketta. Esimerkiksi Tanskassa on elvytetty rannikon maatilojen katonrakennusperinnettä ja ranskalaiset ovat kehittäneet menetelmää maalausten konservointiin. Norjassa puolestaan on jo vuodesta 2000 ollut käynnissä projekti, jossa koululaiset ovat hoitaneet lähiseutunsa kulttuuriympäristöä.

Tänä vuonna järjestetään ensimmäisen kerran myös yleisöäänestys, jonka voittaja palkitaan kesäkuun palkintojenjakotilaisuudessa Lissabonissa 1.6. Mikä hankkeista sinun mielestäsi ansaitsee erityispalkinnon?
Europa Nostra


Hankkeisiin voi tutustua täällä ja äänestyslomake löytyy täältä. Äänestysaikaa on toukokuun lopulle. Lomakkeella voi jättää myös terveiset suosikkihankkeelleen!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...