12.3.2014

Teemavuosi käynnistettiin Säätytalolla

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tämän vuoden teema, Näkymätön kulttuuriympäristö, käynnistettiin Säätytalolla keskiviikkona 12.3. Teemavuoden avasi asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen.

- Kulttuuriympäristö saatetaan usein mieltää vain poikkeuksellisen arvokkaiksi ympäristöiksi tai suojelluiksi kohteiksi. Käsite on tietysti monisäikeisempi. Kulttuuriympäristön arvo ei synnykään vain sen näkyvästä osasta, vaan myös siihen liittyvästä elämästä, tarinoista ja muistoista. Näkymättömäksi saattaa jäädä myös konkreettinen arjen ympäristö, johon jokapäiväisten reittien varrella ei juurikaan tule kiinnittäneeksi huomiota, asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen totesi teemavuoden avauspuheenvuorossaan.

-Itse olen halunnut edistää erityisesti lähiöiden elinvoimaa ja samalla niiden kulttuuriympäristön vaalimista, ministeri totesi.

Tilaisuudessa myös palkittiin viime vuoden Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun voittajat, Linnea, Juulia ja Emilia Laatikainen. Kilpailutyötä Eläköön leikkimökki!, jossa vanhasta leikkimökistä tehtiin talli keppihevosille, on esitelty aiemmin blogissa. Sisarusten mukaan kilpailukutsu oli inspiroiva ja innosti osallistumaan. Tuleviin kilpailuihin osallistuvia siskokset neuvoivat ainakin toimimaan ajoissa ja lukemaan kilpailuohjeet huolellisesti. Myös kaikille villeillekin idoille kannattaa olla avoin.

Kilpailun voittaneet Laatikaisen sisarukset saapuivat
tilaisuuteen Oulusta asti.
Vuoden 2014 Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun teemana on Löydä näkymätön ympäristö. Kilpailusta voi lukea lisää täältä.

Teemavuoden käynnistäneessä tilaisuudessa oli ilahduttavan paljon yleisöä ja myös loppupuolella käyty keskustelu kulttuuriympäristön eri puolista oli erittäin aktiivista. Puheenvuorot käsittelivät mm. eri sukupolvien kokemuksia kulttuuriympäristöstä, paikallisuutta ja sen kokemusta sekä kulttuuriresurssien rajallisuutta.

Tilaisuudessa oli runsaasti keskusteluun osallistunutta yleisöä.
Kiitos aktiiviselle yleisölle ja tervetuloa mukaan Euroopan kulttuuriympäristöpäiville!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...