27.3.2014

Kohti Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä

Kun kevätaurinko alkaa lämmittää, on hyvä aika suunnitella ja miettiä yksityiskohtia omasta tapahtumasta Euroopan kulttuuriympäristöpäiville. Tapahtumia voivat järjestää museot, yhdistykset, koulut, virastot ja kaikki muu kiinnostuneet tahot. Kulttuuriympäristöpäivien työryhmä etsii jatkuvasti uusia järjestäjiä ja neuvoo mielellään tapahtumien järjestämisessä.

Tapahtumathan keskittyvät syyskuun toiseen viikonloppuun 12.-14.9., mutta useita tapahtumia on tänäkin vuonna jo aiemmin. Esimerkiksi keväällä KAMU Espoon kaupunginmuseo kertoo mielenkiintoisessa näyttelyssään Espoon kadonneista kartanoista ja järjestää oheisohjelmana mm. kartanokävelyitä.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat voivat liittyä vuositeemaan Näkymätön kulttuuriympäristö tai yleisesti kulttuuriympäristöön. Näkymätöntä kulttuuriympäristöä ovat vaikkapa historialliset ja esihistorialliset kohteet tarinoineen, rumina pidetyt, kadonneet tai hylätyt rakennukset tai oman arkiympäristön huomaamattomat paikat. Voisiko tapahtumanne liittyä johonkin näistä?

Tapahtumat voivat olla avointen ovien päiviä, opastettuja kierroksia, näyttelyitä tai työpajoja. Erikoisemmatkin ideat ovat tervetulleita, miltä kuulostaisi vaikka teemaan sopiva kirpputori, urheilutapahtuma tai näytelmä? Parhaat ideat tulevat varmasti itse järjestäjiltä. Suositus on, että tapahtumat olisivat yleisölle maksuttomia tai omakustannehintaisia.

Tärkeää on ilmoittaa tapahtuma ajoissa rakennusperinto.fi-sivuston tapahtumakalenteriin tällä lomakkeella. Suosittelemme tapahtuman ilmoittamista hyvissä ajoin, koska tällöin kulttuuriympäristöpäivien työryhmä voi mainostaa ja markkinoida tapahtumaanne. Nostamme tapahtumia esimerkiksi rakennusperinto.fi-sivuston facebook-sivuille ja Euroopan kulttuuriympäristöpäivien uudelle twitter-sivulle @HeritageDaysFI. Usein päivistä kirjoittava lehdistö tutustuu tapahtumakalenteriin hyvissä ajoin. Myös tapahtumat, joita ei haluta kalenteriin, toivotaan ilmoitettavan kulttuuriympäristöpäivien työryhmälle seurantaa varten.

Kulttuuriympäristöpäivien verkkosivuilta löytyy lisää hyödyllisiä vinkkejä ja aineistoja tapahtumien suunnittelun tueksi. Euroopan kulttuuriympäristöpäivien vastailmestynyttä yleisesitettä voi puolestaan tilata osoitteesta: erp@kotiseutuliitto.fi. Samasta osoitteesta voi kysyä neuvoa mieltä askarruttavista asioista.

Tervetuloa mukaan suunnittelemaan juuri teidän näköisenne tapahtuma Euroopan kulttuuriympäristöpäiville!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...