28.1.2016

Jäälinnoilla väriä lähiympäristöön

Tammikuussa ainakin pääkaupunkiseudulla levisi innostus pystyttää yhdessä eri alueiden asukkaiden kesken jäälinnoja maito- ja mehupurkkeihin jäädytetyistä jäätiilistä. Jäälinnoja on rakennettu ainakin Vantaan Leppäkorvessa ja Korsossa ja Helsingissä Arabiassa, Viikissä ja Tapaninvainiossa. Asukkaita on kyselty rakennustöihin usein sosiaalisen median kautta.

Viime viikonloppuna alueen asukkaat kokoontuivat linnanrakennustalkoisiin myös Maunulassa. Kuten moni muukin linna, pystytettiin rakennelma kaikille avoimelle puistoalueelle, Maunulan leikkipuistoon.


Jäälinnoihin saa väriä ja vaihtelua värjäämällä niitä vesi- tai elintarvikeväreillä. Liimaksi tiilien väliin voi suihkuttaa vettä vaikka suihkepullosta. 


Maunulassa asukkaiden yhteinen toiminta on ollut jo pitkään varsin aktiivista. Vuonna 2015 Uudenmaan liitto valitsi Maunulan Vuoden uusmaalaiseksi kaupunginosaksi. Yhdessä koottu jäälinna on hieno osoitus yhteisöllisyyden voimasta ja siitä, kuinka yhdessä voidaan tehdä oma lähiympäristö viihtyisämmäksi. 


Vuonna 2016 Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään teemalla Porukan paikat, yhteiset ympäristöt ja nostetaan yhteisöt ja niiden voima esiin. Mitä teidän yhteisönne tai porukkanne voisi tehdä yhdessä?

Kuvat: Maunulan seinä -Facebook-sivu.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...