27.2.2012

Kerro liikuntapaikkamuistoistasi

Suomen noin 30 000 liikuntapaikkaan liittyy lukematon määrä tarinoita. Millaisia ovat sinun muistosi?

Ratagolfia Aulangolla. Kuva Museovirasto, Volker von Bonin
Suomen Kansallismuseon kansatieteellisen arkiston liikuntaympäristökysely kerää talteen liikuntaympäristöihin liittyviä kokemuksia ja muistoja. Voit kertoa mitkä tekijät lähiympäristössä houkuttelevat lenkille, millaisia tarinoita sinulle merkitykselliseen liikuntaympäristöön liittyy tai miten se on muuttunut ajan kuluessa. Kysely koskee kaikkia liikunta- ja urheiluympäristöjä lajista ja harrastustavoista riippumatta. Vaikka itse kuluttaisit katsomon penkkiä lenkkitossuja enemmän, voit mainiosti vastata kyselyyn.

Kyselyyn vastaamalla autat kartuttamaan tietoja Suomen liikuntaympäristöistä ja niiden merkityksestä hyvinvoinnille. Vastaukset arkistoidaan tutkimuskäyttöön ja sitaatteja vastauksista saatetaan käyttää myös rakennusperintöpäivien viestinnässä. Elokuussa ilmestyvässä julkaisusta on siis mahdollista löytää katkelma omaakin tekstiä (mainitse vastauksessasi jos et halua kirjoitustasi käytettävän muussa kuin tutkimustarkoituksessa).

Kellarien aarteet syyniin

Löytyykö kaapeistasi vanhoja urheiluvälineitä, joita et enää tarvitse? Ehkä museo olisi niille sopivan arvokas säilytyspaikka.

Esineitä voi tarjota nyt Kansallismuseolle, joka kartuttaa kyselyn yhteydessä myös kokoelmiaan. Hiihtoon liittyvää välineistöä on jo paljon, mutta esimerkiksi 1980- ja 1990-lukujen aerobic- ja sulkapallovälineitä kaivattaisiin kokoelmia täydentämään.

Jos siis epäilet, että laatikoiden pohjalle hautautuneille vanhoille urheilukamppeille ei enää löydy käyttöä, kannattaa miettiä ovatko tavarat sellaisia, joista museo voisi olla kiinnostunut. Myös museon tilat ovat rajalliset, joten otathan yhteyttä museon intendenttiin ennen esineiden lähettämistä. Lisätietoa löytyy liikuntaympäristökyselyn sivulta.

Liikuntaympäristökysely

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...